Αυτοσχέδια Όπλα: Μαχαίρι από πλαστική καρέκλα

Αυτοσχέδια Όπλα: Μαχαίρι από πλαστική καρέκλα

Όπως αναφέρουμε σε πολλά άρθρα μας αυτής της κατηγορίας, κάθε άνθρωπος πρέπει να γνωρίζει πως μπορεί να κατασκευάζει όπλα διότι κανείς δε ξέρει εάν πότε κάτι τέτοιο θα του σώσει τη ζωή. Σε αυτό το άρθρο θα δούμε ένα όπλο όπως κατασκευάζεται σε κάποιες φυλακές των ΗΠΑ όπου υπάρχουν ελάχιστα διαθέσιμα μέσα.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCSonmKTLAPC2bTCF4JHQ1lg

Ολόκληρη αυτή η διαδικασία αρχικά αναλύθηκε από την εκπομπή «After Prison Show» όπου ο κύριος Τζο Γκιερέρο, που πέρασε σχεδόν 10 χρόνια της ζωής του στις φυλακές των ΗΠΑ, μεταφέρει τις εμπειρίες του με στόχο να αποτρέψει το κόσμο από το να κάνει οποιουδήποτε είδους έγκλημα, αναλύοντας τις άθλιες συνθήκες διαβίωσης και όλες τις δυσκολίες που έζησε ο ίδιος αυτά τα χρόνια. Βλέπετε μία πρόσφατη φωτογραφία του κυρίου Τζο Γκιερέρο εδώ.

Πηγή: Naibuzz.com

Σε ένα από τα βίντεο του, έπειτα από χιλιάδες αιτήματα από το κοινό του, παρουσίασε έναν τρόπο κατασκευής μαχαιριού εντός της φυλακής. Όπως λέει ο ίδιος, υπάρχουν αμέτρητοι τρόποι αλλά στη συγκεκριμένη φυλακή επιτρέπονταν οι πλαστικές καρέκλες άρα αυτός ήταν ο πιο εύκολος και γρήγορος τρόπος. Αυτό θα δούμε και εμείς σε αυτό το άρθρο. Στη συνέχεια ακολουθεί η ανάλυση μας που πρακτικά παρουσιάζει το ίδιο ακριβώς περιεχόμενο.

Το πρώτο βήμα ήταν να κάνει μία τρύπα στο σεντόνι του με το πιρούνι και να κόψει μία λωρίδα από το σεντόνι. Όπως δηλώνει ο ίδιος, στις φυλακές είχαν πλαστικά κουταλοπίρουνα με τα οποία έκαναν αυτό το πράγμα. Στη συνέχεια αυτό που έκαναν ήταν να τυλίγουν τη λωρίδα υφάσματος σφίγγοντας την ώστε να γίνει πιο ανθεκτική.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCSonmKTLAPC2bTCF4JHQ1lg

Στη συνέχεια αυτή η τυλιγμένη λωρίδα υφάσματος χρησιμοποιούνταν ως πριόνι τριβής. Η τριβή δημιουργεί θερμότητα που λιώνει το πλαστικό και σε ελάχιστα λεπτά μπορεί κανείς να κόψει ένα κομμάτι στο σχήμα που επιθυμεί. Όπως δηλώνει ο κύριος Τ. Γκιερέρο, στη φυλακή δεν είχαν πάντα πρόσβαση σε πλαστικές καρέκλες αλλά οτιδήποτε πλαστικό μπορούσε να χρησιμοποιηθεί. Από καπάκια τουαλέτας μέχρι μπουκάλια σαμπουάν, ή στη καλύτερη περίπτωση, πλέξιγκλας (π.χ. από παράθυρα).

Πηγή: YouTube.com/channel/UCSonmKTLAPC2bTCF4JHQ1lg

Για το ακόνισμα του αυτοσχέδιου μαχαιριού χρησιμοποιούσαν απλώς το τσιμεντένιο πάτωμα του κελιού. Κάνοντας ότι ακριβώς θα έκανε κανείς και με μία πέτρα ακονίσματος, οι κρατούμενοι ακόνιζαν τη «λεπίδα» του μαχαιριού μέχρι να γίνει όσο κοφτερή επιθυμούν. Στο βίντεο που έκανε δεν είχε διαθέσιμο κάποιο τέτοιο τσιμεντένιο πάτωμα και έτσι έκανε την ίδια διαδικασία με ένα λεπτό γυαλόχαρτο.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCSonmKTLAPC2bTCF4JHQ1lg

Τέλος, τύλιξε ένα κομμάτι από σεντόνι σφιχτά για λαβή και το ασφάλισε με σελοφάν για να είναι πιο γερό και αντιολισθητικό. Το σελοφάν το έβρισκαν από συσκευασίες διαφόρων τροφίμων ή αναλώσιμων που ήταν νόμιμα εντός της φυλακής. Βλέπετε αυτά τα βήματα και το τελικό αποτέλεσμα παρακάτω.

Πηγή: YouTube.com/channel/UCSonmKTLAPC2bTCF4JHQ1lg

Σίγουρα ένας πολύ απλός τρόπος και εντυπωσιακά γρήγορος. Σε καμία περίπτωση δε προωθούμε τη κατασκευή αυτοσχέδιων όπλων υπό φυσιολογικές συνθήκες, αλλά είναι γνώση που κάθε πολίτης πρέπει να έχει καθώς ποτέ δε ξέρουμε εάν κάτι τέτοιο θα μας σώσει τη ζωή. Είτε αυτό είναι για επιβίωση, διαφυγή, ή στη χειρότερη περίπτωση, αυτοάμυνα. Κλείνοντας, θα παραθέσουμε κάποια λόγια του κυρίου Τζο Γκιερέρο από αυτό το βίντεο.


«Το να έχεις όπλα όταν είσαι φυλακισμένος μερικές φορές δεν είναι ούτε καν επιλογή. Μιλάμε για φυλακές. Και στις φυλακές ο πόλεμος συχνά ξεσπάει πολύ γρήγορα. Άγριες επιθέσεις, μαχαιρώματα, ακόμα και δολοφονίες. Και μερικές φορές ένα εργαλείο που κατασκεύασες μπορεί να κάνει όλη τη διαφορά για το αν θα επιβιώσεις ή όχι από μία τέτοια κατάσταση.»

Categories: ΟΠΛΙΣΜΟΣ

About Author